Shtëpia / Aktualitet / Skandal, vidhen armë në magazinën e Ministrisë së Brendshme

Skandal, vidhen armë në magazinën e Ministrisë së Brendshme

Pas vjedhjes së armëve në Pashaliman, një tjetër vjedhje në përmasat e një skandali, konstatohet në një magazinë në Ministrinë e Brendshme.

Bëhet fjalë për Qendrën e Furnizimit të Materialeve Teknike ish-reparti 100 në Mullet. Mësohet se në këtë magazinë ku krahas materialeve të tjera mbahen edhe armë, të cilat përdoren nga efektivet, është konstatuar mungesa e dy pistoletave të tipit të fundit .

Mungesa e armëve është vënë re në muajin dhjetor të vitit të kaluar gjatë rikostruksionit të objektit. Mësohet se dy nga valixhet ku ndodheshin armët u janë dukur të lehta personave që po merreshin me spostimin e materialeve, dhe pasi i kanë hapur kanë konstatuar se ishin të boshatisura.

Pas kësaj ka nisur një audit ku është konkluduar se krahas dy pistoleta janë vjedhur edhe materiale te tjera.

Menjëherë çështja i ka kaluar për tu hetuar nga SHÇBA, e cila pasi ka kryer verifikimet i ka referuar materialet në prokurorinë e Tiranës. Referimi është bërë në muajin dhjetor ndërsa i ka rënë për tu hetuar prokurorit Elio Mazreku.

Verifikimet kanë nisur për të përcaktuar kohën kur ka ndodhur vjedhja. Të dyshuar janë të gjithë personat që kanë pasur akses në magazinë si dhe ata që kanë pasur për detyre ruajtjen e saj. Gjithashtu valixhet ku mbaheshin armët janë dërguar për ekspertim ne policinë shkencore për të gjetur gjurmët e gishtave te personave që i kanë prekur për herë te fundit.

Ora News

Shiko dhe këto

I jepet lamtumira çiftit shqiptar, djali i tyre qëndron pak metra më tutje në varreza…

Teuta dhe Shpëtim Pasho u përcollën të enjten për në banesën e fundit. Çifti i …