Shtëpia / Politika / Raporti i Dhomës Amerikane të Tregtisë për biznesin, Kim: Gjykatat e pastra dhe zgjidhja e çështjes së pronësisë do përthithin investimet amerikane

Raporti i Dhomës Amerikane të Tregtisë për biznesin, Kim: Gjykatat e pastra dhe zgjidhja e çështjes së pronësisë do përthithin investimet amerikane

Ambasadorja e SHBA-së, Yuri Kim sheh një lidhje të drejtpërdrejtë mes sundimit të ligjit dhe bizneset, dhe po çaloi njëra nuk mund të jetë efikase tjetra.

Duke shpërndarë raportin e Dhomës Amerikane të Tregtisë për klimën e biznesit, diplomatja Kim shkuan se Shqipëria duhet të ketë gjykata të pastra, të luftojë korrupsionin dhe të zgjidh njëherë e mirë çështjen e pronave, në të kundërt klima e biznesit do të jetë problematike dhe nuk do të ketë përthithje të investimeve të huaja, përfshirë ato amerikane.

“Ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis sundimit të ligjit dhe biznesit. Rregullat e qarta (përfshirë zgjidhjen përfundimtare të të drejtave të pronësisë), gjykatat e pastra dhe ndjekja e vazhdueshme e korrupsionit do të tërheqin më shumë investime amerikane dhe do t’i japin më shumë shqiptarëve një goditje të drejtë drejt prosperitetit”, shkruan Kim.

o.j/dita

Shiko dhe këto

“Kjo ditë nuk është e lehtë për PD”/ Ironia e Ramës me opozitarët: Duhet të kemi respekt për traumat e të tjerëve

Kryeministri Edi Rama i është përgjigjur kryedemokratit Lulzim Basha, i fundit ky që pak më …